Films 1979 Buitenland

1+1=3

1+1 = 3 (1979) You Tube1+1=3 is een West-Duitse film uit 1979 geregisseerd door Heidi Genée. In de film raakt de jonge knappe toneelspeelster Katarina (Adelheid R Arndt) zwanger, waarop haar vriend haar schuldbewust eerst aanbiedt de kosten voor een abortus te zullen betalen en pas veel later met een huwelijksaanzoek op de proppen komt.  Katarina heeft echter andere plannen en daarin past de vriend niet. Katarina besluit met vakantie te gaan en ontmoet op haar vakantiebestemming een gescheiden man op wie zij verliefd wordt. Alles lijkt goed te gaan, maar dan komen op Katarina nieuwe problemen af die zij evenwel manmoedig het hoofd moet zien te bieden ….

ARABIAN ADVENTURE

Arabian Adventure You TubeArabian Adventure (Arabisch Avontuur) is een Engelse avonturenfilm uit 1979 geregisseerd door Kevin Connor. Er waren rollen voor: Christopher Lee,Milo O’Shea,Oliver Tobias,Emma Samms,Puneet Sira, Peter Cushing,Capucine, Mickey Rooney,John Wyman,John Ratzenberger,Shane Rimmer,Hal Galili,Art Malik,Milton Reid,Elisabeth Welch,Suzanne Danielle,Roy Stewart. De stad Jadur ligt aan de voet van een magische berg. De machtige tovenaar Kalief Alquazar(Christopher Lee) wil de legendarische roos, diep verborgen in deze berg, stelen om zo nog machtiger te kunnen worden. Deze roos wordt echter door metalen monsters bewaakt en alleen een eerlijk en goed man kan haar plukken. Wanneer prins Hassan (Oliver Tobias) naar Jadur komt om de hand van de dochter van de tovenaar te vragen, moet hij daarvoor eerst de roos voor hem proberen te plukken.

BUTCH AND SUNDANCE:THE EARLY DAYS

Butch and Sundance The Early Days You TubeButch and Sundance : The Early Days (De beginjaren van Butch en Sundance) is een vervolg van de Western film en prequel op de film Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969 .De film werd geregisseerd door Richard Lester en geschreven door Allan Burns. Het verhaal begint op het moment dat Robert Parker (Tom Berenger), bijgenaamd Butch Cassidy, uit de gevangenis wordt ontslagen en ergens onderweg in Utah de revolverheld Harry Longbaum (William Katt )ontmoet, die als Sundance Kid door het leven gaat. Onderwijl is de vroegere bende van Butch ingerekenden de leden verdenken hun vroegere leider er van hen te hebben verraden. Een van de boeven, O. C. Hanks (Brian Dennehy), wil wraak nemen en gaat daarom op zoek naar Butch Cassidy. Het komt tot een treffen en Hanks heeft in zoverre succes dat hij Sundance Kid weet te verwonden.

CATHY’S CHILD 

Cathy's Child You TubeCathy’s Child (Cathy’s dochter,Ik vecht voor mijn kind,Ich kämpfe um mein Kind) is een Australische film uit 1979, geregisseerd door Donald Crombie.De film was gebaseerd op het boek ‘Cathy’s Child’ van Ken Quinnel. Er waren rollen voor Michele Fawdon, Alan Cassell,Arthur Dignam,Willie Fennell en Bryan Brown.Cathy Baikas(Michelle Fawdon) , ooit met haar Griekse man van Malta naar Australië verhuist, is nu door hem verlaten. Hij heeft hun 3-jarig dochtertje meegenomen naar Griekenland.Ondanks de afstand, gaat Cathy vastberaden proberen om haar dochter terug te krijgen, maar vindt bij de autoriteiten weinig steun. Totdat een verslaggever zich voor haar zaak inzet…

COP OR HOOD

Flic ou voyou You TubeCop or Hood (Flic ou voyou, Der Windhund, Een moordbandiet) is een Franse actiefilm uit 1979 geregisseerd door Georges Lautner. Commissaris Borowitz (Jean-Paul Belmondo ) die er nogal ongebruikelijke methoden op na houdt,probeert door te dringen tot de onderwereld van Nice. Twee hoge pieten binnen het gangsterdom Musard en Volfoni willen munt slaan uit de geldzucht van bepaalde politiefunctionarissen. Zij lopen elkaar hierbij echter wel voor de voeten. Borowitz doet zijn best om beiden flink op te jutten, zodat ze zich zodanig bloot zullen geven dat hij een einde kan maken aan het rijk van deze onaantastbare peetvaders van de Corsicaanse Mafia. Borowitz  gaat de onderwereld chanteren, verplaatst zich razendsnel, oefent een ware terreur uit en zaait kortom behoorlijk wat paniek bij Musard Volfoni en kornuiten. Echter Borowitz zijn dochter wordt ontvoerd door Musard, in een poging om ook de politieman op zijn loonlijst te krijgen. Hij gaat inderdaad in op de voorstellen, maar krijgt onderwijl hulp van de corrupte agent Massard, die zich daarmee denkt te kunnen zuiveren. Ook hij komt er echter achter dat Borowitz niet alleen integer, maar ook keihard is.

CROSSBAR

Crossbar You TubeCrossbar is een film uit 1979 geregisseerd door John Trent,met Kim Cattrall, Sara Botsford, Brent Carver, John Ireland, Jan Muszyn. De wereld, en vooral het stadion, lokt de hoogspringer Aaron Kornylo (Brent Carver). Maar een dom ongeluk maakt einde een einde aan zijn Olympische droom. Hij moet een been missen, maar hij wil terugvechten. Thuis wordt hij in het begin niet begrepen en vooral zijn vader der vindt dat Aaron zich ermee moet verzoenen, dat de boerderij en niet het volle stadion op hem wacht.Katie Barlow(Kim Cattrall ), een lief meisje die ook hoge sportaspiraties heeft, wil de jongeman graag op weg helpen naar een sportieve toekomst. Kan hij deelnemen aan de selectiewedstrijden, of zendt de commissie hem naar de Paralympics? Zelfs mamma Clare Kornylo(Kate Reid) en pappa Miles Kornylo (John Ireland) veranderen van gedachten en doen alles om hun zoon er doorheen te slepen.

FAST CHARLIE … THE MOONBEAMRIDER 

Fast Charlie... the Moonbeam Rider You TubeFast Charlie… the Moonbeam Rider (de Meedogenloze motorrace ) is een Amerikaanse komische avonturenfilm uit 1979, met David Carradine de hoofdrol. Charlie Swattle (David Carradine) zwerft als avonturier, na de Eerste Wereldoorlog op zijn motor door Amerika.Door middel van zwendel en oplichting komt hij aan de kost, maar een echt grote slag denkt hij te slaan met de motorrace van St. Louis naar San Francisco. Voor de winnaar van die race ligt namelijk een groot bedrag aan prijzengeld te wachten.Charlie ronselt wat maten uit zijn diensttijd om hem technisch bij te staan. Ook een vrouw die steeds meer de steun en toeverlaat van Charlie zal worden, sluit zich bij het ploegje aan. De race wordt een spectaculaire wedstrijd, waarbij de deelnemers elkaar op alle mogelijke manieren proberen in de wielen te rijden. Maar Charlie gaat voor niets of niemand uit de weg…

HIGH MIDNIGHT

High Midnight You TubeHigh Midnight is een Amerikaanse film uit 1979 geregisseerd door Daniel Haller. High Midnight is geschreven door Michael en Kathryn Montgomery. Met: Mike Connors als Mihalich, David Birney als Gianetti, Jeri Lea Ray als Kathy Gianetti, Noah Hathaway als Tommy en Julie Slyter als Jennifer. Twee burger-agenten van de narcoticabrigade vallen het huis van de familie Gianetti binnen op het moment dat daar een verjaardagsfeestje aan de gang is. De twee invallers mishandelen de vader en doden de moeder en het dochtertje. In één klap stort de wereld van vader Gianetti in. Omdat de hele inval achteraf op een misverstand berustte, proberen de twee agenten alle sporen van hun gewelddadige actie uit te wissen. Een wanhopige Gianetti tracht zijn onschuld te bewijzen en wil zich wreken op de verantwoordelijken. Gevolg is een jacht op een anonieme maar sterke vijand, waarbij ieder voor zijn eigen leven vecht.

MIND OVER MURDER

Mind over murder  You TubeMind over murder (Deadly Vision) is een voor de televisie, geproduceerde thriller van regisseur Ivan Nagy uit 1979, met Deborah Raffin, David Ackroyd, Bruce Davison, Andrew Prine, Christopher Carey, Jane Wymark, Daniel Casey, John Nettles. Suzy (Deborah Raffin) een mooi fotomodel en actrice, ontdekt dat zij niet alleen over ongewone psychische kracht maar ook over een voorspellende gave beschikt. Zo heeft zij visioenen over een vliegtuigongeluk en een kale man. Ben (David Ackroyd), een FBI agent gelooft haar verhaal, maar Jason (Bruce Davis) haar eigen vriend gelooft haar niet, toch gaat ze op zoek naar de kale man uit haar visioenen, uiteindelijk vind ze hem, maar hij ontvoerd haar, en dan is het aan Ben om haar te redden. Zal Ben haar op tijd vinden ?  Waarom is er een verband bestaat tussen haar en de kale man ? Deze vragen zullen worden beantwoord aan het einde van de film.

NORMA RAE

Norma Rae Amerikaanse speelfilm uit 1979 met Sally Fields, Ron Leibman, Beau Bridges e.a. Regie: Martin Ritt. Norma Rae is een jonge weduwe met twee kinderen, inwonend bij haar ouders, ledere dag vervalt zij weer in de grauwe sfeer van haar dagelijkse werk op de fabriek. Na een bezoek van Reuben, afgevaardigde van de textielvakbond, helpt zij hem in haar fabriek een vakbohdsafdeling te stichten. Ze trouwt met Sonny, een collega uit de fabriek. Door haar militante houding krigt ze problemen met haar man en met de directie van de fabriek.

OP ONS TWEEËN

À nous deux You TubeOp ons tweeën (À nous deux) is een Franse-Canadese dramafilm uit 1979 geregisseerd door Claude Lelouch, met  hoofdrollen voor Catherine Deneuve, Jaequcs Dutronc en Jacques Villerct. Francoise en Simon Lacassaigne (Catherine Deneuve en Jaequcs Dutronc) hebben allebei het nodige op hun kerfstok wanneer ze elkaar op een schuiladres ontmoeten. Min of meer met elkaar opgescheept besluiten de twee, wanneer het web steeds nauwer om hen sluit, samen verder door het leven te gaan, althans voor de tijd die theoretisch nog rest. Het voortdurend op de vlucht zijn werkt ernstig op de zenuwen van de uit totaal verschillende milieus afkomstige mensen, maar toch groeit er een band. Juist daardoor zien ze kans hun belagers geruime tijd voor te blijven.

SAINT JACK

Saint Jack. Amerikaanse speelfilm uit 1979 onder regie van Peter Bogdanovich met Ben Gazarra, Denholm Elliott en anderen. Singapore 1971. Jack Flowers kan ternauwernood de eindjes aan elkaar knopen en verdient wat bij als pooier. Het is zijn grote droom eens een klassebordeel te drijven. In dat geval zal hij echter de Chinese onderwereld op zijn pad vinden. Jack sluit vriendschap met William Leigh, een Britse boekhouder van de Chinees Hing, die om het jaar naar Singapore komt voor een boekhoudcontrole. Bij het tweede bezoek van Leigh heeft Jack zijn droom gerealiseerd. De Chinezen uit de „business” vinden het echter welletjes. Jack wordt gekidnapt en gefolterd en zijn zaak wordt aan diggelen geslagen…

WUNDERBAREN JAHRE DIE

Die wunderbaren Jahre You TubeDie wunderbaren Jahre (De wonderbare jaren) is een Duitse film uit 1979 geregisseerd door Reiner Kunze, met Gabi Marr, Martin May, Dietrisch Mattausch. De film is gebaseerd op het boek met de gelijknamige naam van de Oostduitse schrijver Reiner Kunze.Het verhaal speelt zich af In de DDR. Kort na de inval van de Russen in Tsjechoslowakije levert de vader van Cornelia, een vertaler, uit protest zijn partijboekje weer in. Dat is het sein voor de overheid, om de hele familie in de gaten te houden en als onbetrouwbaar te beschouwen. De zestienjarige Cornelia(Gabi Marr) kan dan ook niets doen of laten zonder dat iedereen het weet.Onder inspiratie van haar muzikaal begaafde vriend blijft ze echter zoeken naar een eigen weg in een systeem, dat indoctrinatie met hoofdletters schrijft.