Films 1978 Buitenland

BEIDEN VRIENDINNEN DE

die-beiden-freundinnen-und-ihr-giftmord-you-tubeDie beiden Freundinnen und ihr Giftmord ( De beide vriendinnen ) is een Duitse tv-film uit 1978 van Axel Corti, gebaseerd op het boek  ‘Die beiden Freundinnen und ihr Giftmord’ van Alfred Döblin. Het verhaal speelt zich af in het Berlijn van 1923. Met arsenicum vergiftigt Elli haar echtgenoot Link, omdat hij haar relatie met de eveneens gehuwde Grete Bende in de weg staat. Elli had haar ouder zijnde echtgenoot toentertijd gehuwd om onder dak te zijn, maar gevoelens speelden daarbij geen rol. Haar man voelde zich bedrogen en begon haar te mishandelen. Elli raakte volledig vertwijfeld, leert dan Grete Bende kennen en is voor de eerste maal in haar leven gelukkig. Als Elli’s man een einde wil maken aan die relatie, wordt de greep naar het gif een daad van zelfbehoud.

BLOODBROTHERS

Bloodbrothers (Bloedbroeders) Amerikaanse film (1978) van Robert Mulligan, met Richard Gere, Tony Lo Bianco, Paul Sorvino en Lelia Goldoni. Het gezin De Coco, van Italiaanse afkomst, woont ergens in de Bronx, waar vader De Coco zijn brood verdient als elektricien. Wanneer zoon Stony van school komt, is hij door zijn vader voorbestemd om in zijn voetsporen te treden. Stony heefi echter andere plannen. Hij droomt ervan als opvoeder te gaan werken bij de jongeren uit de achterbuurten. Daarmee gaat hij regelrecht in tegen de familiemoraal, die gebiedt dat Stony een ruwe arbeider wordt en een macho die zijn tijd doorbrengt mei werken, drinken en het achternazitten van vrouwen. Het komt tot een harde confrontatie tussen de idealistische jongeman en zijn traditionalistische vader en oom. En onvermijdelijk komt het tot een scheuring in de eens zo hechte De Coco-clan.

DEATH IN CANAAN A

A Death in Canaan is een Amerikaanse speelfilm uit 1978 geregisseerd door Tony Richardson. Met Stefanie Powers,Paul Clemens,Tom Atkins,Jacqueline Brooks. Als Peter Reilly na een avondje stappen met een vriend laat thuis komt treft hij zijn moeder meer dood dan levend aan. Hij belt een ambulance, maar vlucht in paniek het huis uit als zijn moeder overlijdt voor die gearriveerd is. Hij wordt even lauwter meegenomen naar het politiebureau waar brigadier Scully hem ervan overtuigt dat hij zijn moeder zelf vermoord heeft. Een journaliste en de moeder van Peter’s vriend krijgen te horen dat Peter van moord verdacht wordt en besluiten alles op alles te zetten om hem vrij te krijgen.

DRIVER THE

Driver You TubeThe Driver is een spannende Amerikaanse thriller uit 1978 onder regie van Walter Hill. Met Ryan O’Neil (De man achter het stuur), Bruce Dern (de mysterieuze vrouw), Ronee Blakley (contactpersoon), Joseph Walsh (Bril) en Rudy Ramos. Deze spannende actiefilm gaat over het spel tussen drie mensen: de man achter het stuur, briljant in zijn soort, die kan worden ‘gehuurd’ als het erop aankomt ergens snel weg te zijn; de detective, aan wie nog nooit iemand is ontsnapt; en de mooie, mysterieuze jonge vrouw, die de detective moet afleiden. De detective raakt gefrusteerd en verzint een namaakmisdaad waarbij de man achter het stuur hem zo goed als op een presenteerblad zou kunnen worden aangereikt. Met de stellige belofte dat zij een strafvermindering van tien jaar krijgen, gaat een stelletje boeven aan het werk om de man achter het stuur in de val te lokken. Zij nemen contact met hem op en de man neemt de uitdaging aan. Na een reeks verraderlijke maneuvres weelde man achter het stuur de kerels van zich af te schudden en komt oog in oog te staan met de detective. Geholpen door de mysterieuze vrouw waagt hij alles. Er wordt zwaar gegokt. In de verrassende eindfase overleeft alleen de winnaar: de detective of de man achter het stuur?

FATALE TWIJFEL

Du vent sur la maison (Fatale twijfel) Franse speelfilm onder regie van Frank Apprederis gebaseerd op een boek van(Marilène Clément over een gebeurtenis rond haar eigen zoon. Met Pascal Sellier, Marie-José Nat, Pierre Veneek e.a. Vincent, een wat stille 16-jarige gymnasiast, wordt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden verdacht van moord op zijn vermiste vriend Christophe. Eerst nemen Vincents ouders hem in bescherming tegen die verdachtmaking, maar langzamerhand beginnen ook zij te twijfelen aan de onschuld van hun zoon. Een twijfel die Vincents moeder bijna fataal wordt.

FORCE TEN FROM NAVARO

Force ten from Navarone, Engelse speelfilm uit 1978 van Guy Hamilton. Met: Robert Slaw, Harrison Ford, Barbara Bach e.a. Twee overlevenden van de aanval op de kannonen van Navarone krijgen de opdracht om Lescovar op te sporen en worden daartoe bevoegd aan een speciale groep US. Rangers, die de codenaam Force 10 draagt. Deze mannen krijger, de opdracht een brug op te blazen, echter hun vliegtuig wordt neergeschoten en slechts vijf mannen overleven deze aanval. Het zoeken naar Lescovar gaat onverminderd door!

GRAY LADY DOWN

Sauvez le Leptune (Gray Lady Down) Amerikaanse avonturenfilm uit 1977 naar de roman van David Lavallee. Met: Charlton Heston, David Carradine, Stacy Keach e.a. Een duikboot komt in aanvaring met een vracht-; schip. Door de schok belandt de onderzeeër op een rif, honderden meters onder de zeespiegel.

HEIDI IN DE BERGEN

Heidi in de bergen (Heidi in the mountain). Jeugdfilm van Tony Flaadt met o.a. Katja Polletin, Kathi Bohm, Rene Deltgen en Stefan Arpagaus. Het weesmeisje Heidi gaat bij haar grootvader in de bergen wonen omdat haar nichtje Dete niet meer voor haar kan zorgen. Grootvader staat bekend als een norse man en iedereen beklaagt Heidi. Heidi sluit al gauw vrienschap met Peter, een jonge geitenhoeder. Langzaam maar zeker schijnt grootvader op te vrolijken door de aanwezigheid van Heidi. Hij wordt minder nors en hij wil ook wel weer eens het dorp ingaan.

HOOPER

Hooper, Amerikaanse actiefilm uit 1978 van Hal Needham. Met: Burt Reynolds, Sally Field, Brian Keith e.a. Hollywood’s beste stuntman, Sonny Hooper, die vele stunts uit diverse films op zijn naam heeft staan, ontmoet zijn potentiële rivaal, de jonge ambitieuze Ski. Op de dag dat er een moeilijke stunt uitgevoerd moet worden, moeten Hooper en Ski samenwerken. Als Ski de baan bekijkt is hij echter van mening dat de condities te slecht zijn om de stunt uit te voeren. Geheel tegen de wens van Ski, zijn vriendin Gwen en de filmcrew in, neemt Hooper toch het risico.

HOT LEAD AND COLD FEET

Hot lead and cold feet. Amerikaanse Disney-classic uit 1978 van Robert Butler. Met: Jim Dale, Darren McGavin, Karen Valentine, Jack Elam, Don Knotts e.a. Jim Dale speelt in de komische western drie rollen: die van de oude norse cowboy Jasper Bloodshy en zijn twee zonen, de roekeloze Billy en de goedzak Eli. Wanneer Jasper lijkt te zijn verongelukt moeten de zonen, zoals hij dat wilde, strijden om de erfenis. Ze worden daarbij dwarsgezeten door de plaatselijke sheriff Mayor Ragdsdale en tot overmaat van ramp verschijnt de geest van Jasper ten tonele.

INTERIORS

Interiors You TubeInteriors is een Amerikaanse familiedrama uit 1978 van regisseur en scenarist Woody Allen. In de hoofdrollen: Kristin Griffith (Flyn), Marybeth Hurt (Joey), Richard Jordan (Frederick), Diane Keaton (Renata), E.G. Marshall (Arthur), Geraldine Page (Eva), Maureen Stapleton (Pearl) en Sam Waterston (Mike). In een mooi landhuis woont een welgestelde advocaat, Arthur, met zijn vrouw Eva en zijn drie talentrijke dochters, de actrice Flyn, de toekomstige reclameschrijfster Joey en de dichteres Renata. Een harmonisch, intellectueel gezin met drie volwassen, onafhankelijke dochters. Flyn trekt naar Hollywood, Joey trekt in bij een vriend die linkse politieke aspiraties heeft en voor het toneel werkt. Renata is gehuwd met de auteur en professor Frederick en heeft een kind, Cory. Op een dag besluit Arthur, nu de kinderen op eigen benen staan, zijn aloude verlangen om opnieuw alleen te zijn, uit te voeren. Dat deelt hij dan ook plechtig mee op een avond. Hij noemt zijn vertrek een proefscheiding. Vooral voor Eva is dat een enorme klap. Zij is uiterst gevoelig en kan haar zenuwen niet altijd de baas. Voor de kinderen is het evenmin een pretje. De harmonie is verstoord, en nu staan zij voor de zorg van hun moeder, die ook als zij uit een inrichting wordt ontslagen, een zieke blijft. Zij wil vooral dat haar man terugkomt. De scheiding van de ouders brengt ook moedeloosheid bij de kinderen teweeg. Joey houdt niet meer van haar werk, Renata, wordt depressief, heeft moeilijkheden met haar man en slaagt er niet meer in, ernstig dichtwerk af te leveren, en Flyn zoekt haar toevlucht in drugs.

INTERNATIONAL VELVET

International Velvet You Tube International Velvet is een Amerikaanse speelfilm uit 1978 geregisseerd door Bryan Forbes, naar de roman „National Velvet” van Enid Bagnold. In de hoofdrollen: Tatum O’Neal, Christopher Plummer, Nanette Newman, Anthony Hopkins en Jeffrey Byron. Het Amerikaanse meisje Sarah Brown (Tatum O’Neal) heeft haar ouders door een auto-ongeluk verloren. Haar tante Velvet Brown (Nanette Newman) en oom John (Christopher Plummer) nemen haar in huis in Engeland. In Engeland krijgt zij een paard genaamd Arizona Pie en ze besluit alles in het werk te stellen om in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen. En zo wordt zij de nieuwe ontdekking van trainer Johnny Johnson (Anthony Hopkins).

LA CLE SUR LA PORTE

La cle sur la porte is een Franse speelfilm uit 1978 van Yves Boisset, met in de hoofdrollen Annie Girardot en Patrick Dewaere. Marie is een onderwijzers die vol begrip is voor haar leerlingen. Over alles kan vrijuit gepraat worden. Totdat de bokkige Laurent de sfeer komt bederven. Bovendien wyst hij Marie erop dat haar’relatie met haar 15-jarige dochter ook niet perfect is.

LAZARUS SYNDROME THE 


The Lazarus Syndrome  You TubeThe Lazarus Syndrome is een Amerikaanse film ui 1978 geregisseerd door Jerry Thorpe. De film was de basis voor een wekelijksetv-serie met dezelfde naam ,uitgezonden op het ABC netwerk. 
De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Louis Gossett jr. Gossett is de hartspecialist dr. MacArthur St.Clair die ‘t in zijn ziekenhuis aan de stok krijgt met de patiënt Joe Hamill (Ronald Hunter), een eigenwijze doordouwer die, herstellend van een lichte hartaanval, min of meer uit verveling op zoek gaat naar ‘ongeregeldheden’ in het hospitaal. Hamill heeft meteen beet de chirurg van de de hartafdeling, tevens directeur-geneesheer misbruikt zijn medische macht om zich te verrijken. Tussen dokter St. Clair en de journalist groeit een vriendschap die er toe zal leiden dat het kwaad op adequate wijze wordt aangepakt.

LIVES AGAIN IT

It Lives Again (Het monster slaat weer toe) Amerikaanse horrorfilm uit 1978. In de hoofdrollen: Frederic Forrest, Kathleen Loyd, John P. Ryan, John Marley. Regie: Larry Cohen. „Het monster slaat weer toe” is een vervolg op „It’s alive”, waarin een monsterbaby zijn moordlust botviert. Nu zijn er speciale eenheden in het leven geroepen om ervoor te zorgen, dat de monsterbaby’s, die inmiddels in aantal zijn gegroeid, bij ontdekking onmiddellijk geëlimineerd worden. De vader van de eerste monsterbaby weet een hoogzwangere vrouw te overreden in zijn mobiele kliniek te bevallen. En prompt is er weer een monsterbaby bij. Het kind wordt verstopt, maar dan wordt de schuilplaats, waar zich nog meer monsterbaby’s ophouden, door de politie ontdekt

MOMENT BY MOMENT

Moment by Moment is een Amerikaanse speelfilm uit 1978 van Jane Wagner. Met: Lily-Tomlin, John Travolta, Andra Akers e.a. Trisha Rawlings is in de steek gelaten door haar ontrouwe echtgenoot. Ze brengt haar tijd door in winkel of bij de kapper. Zij heeft te veel vrije tijd, te veel geld, te veel kalmeringstabletten en te veel “begrijpende” vriendinnen. Dan ontmoet zij Strip weer, een jongen, die zij enkele maanden geleden als hulp had. Ze wantrouwt hem in het begin, maar Strip houdt vol. Op een gegeven moment komt Strip erachter dat hij alleen maar door haar misbruikt wordt. Zij gebruikt hem ook op een mondain feest om haar man jaloers te maken..

NUNZIO

Nunzio. Amerikaanse film uit 1978 van Paul Williams. Met: David Proval, Morgana King, James Andronica, Joe Spinell, Glenn Scarpelli e.a. De 31-jarige Nunzio Sabatino is mentaal zwak begaafd. Hij vult zijn dagen met het rondbrengen van boodschappen voor de plaatselijke kruidenier en het kijken naar tekenfilms op de televisie. In zijn fantasie is Nunzio echter een superheld, die soms levensgevaarlijke toeren uithaalt om mensen te redden. Als hij op een dag een donut koopt in een bakkerij, ontmoet hij Michele, die er werkt. Nunzio is zo van haar onder de indruk, dat hij thuis vertelt met haar te willen trouwen. Als Michele al getrouwd blijkt te zijn, stort zijn wereld in.

PFINGSTAUSFLUG DER

Der Pfingstausflug You TubeDer Pfingstausflug (De Pinkster reis) is een tv-film geregisseerd door Michael Günther met Elisabeth Bergner en Martin Held. Het echtpaar Heinrich (Martin Held) en Margarete Johannsen Elisabeth Bergner ) woont in een Berlijns bejaardentehuis.Ze hebben last van de lichamelijke achteruitgang van de veroudering. Op Pinksterzondag besluit Margarete met haar man een bezoekje te brengen aan neef Wolfgang (Friedhelm Ptok) die in de stad woont. De directrice weigert echter de twee oude mensen te laten vertrekken. Zij besluiten toch om stiekem uit het bejaardentehuis te ontsnappen . Zij zijn ervan overtuigd dat de neef hun heeft uitgenodigd om met Pinksteren bij hem te eten, dat was namelijk een traditie van de familie.Ze beginnen aan een avontuurlijke reis door West-Berlijn. Ze ontmoeten vele mensen waarmee ze in aanraking komen, soms op een positieve manier, maar ze hebben ook minder prettige ervaringen. Ze komen uiteindelijk uitgeput aan in een lege kerk, en daar dromen ze in de kerkbank over een vreugdevolle Pinkster feest, zoals het vroeger was…

RUBY AND OSWALD

Het gebeurde in Dallas. Amerikaanse speelfilm met Frederic Forrest, Michael Lerner: Op een klaarlichte dag in november 1963 klonken enkele schoten in de straten van Dallas. Schoten die doorklonken in huiskamers over de gehele wereld. Twee dagen later klonken er weer dodelijke schoten in Dallas. Jack Ruby vermoordde Lee Harvey Oswald, de moordenaar van president Kennedy. Wat gebeurde er precies op deze drie schokkende dagen en wie waren Ruby en Oswald? Als in een „psychologische thriller vertellen de makers het ongelooflijke, maar waar gebeurde verhaal.

SAMMY’S SUPER T-SHIRT

Sammy's Super T-ShirtSammy’s Super T-Shirt is een Britse film gemaakt door de Children ‘s Film Foundation in 1978. Sammy Smith ( Reggie Winch ) grootste ambitie is om een sportieve superster te worden . Met de hulp van zijn West-Indische vriend Marvin ( Lawrie Mark) en de beroemde professor Hercules , is Sammy aan het  trainen voor de lange afstand kampioenschap. Twee pestkoppen , Sammy’s rivalen in de race , gooien zijn Tijger T-shirt die geluk zou moeten brengen, door het raam van een onderzoekslaboratorium. In een poging om het T-Shirt terug te krijgen , verstoort Sammy sommige elektrische apparaten , en dit resulteert  in de explosie van zijn T – shirt, waardoor het wordt getransformeerd tot een T-Shirt met enorme krachten. De hoofd wetenschapper Dhr. Trotter (Julian Holloway), en zijn baas  de heer Becket ( Richard Vernon ) , besluiten deze ontdekking voor hun eigen doeleinden te benutten , maar Sammy en Marvin ontsnappen met het shirt. Sammy kan door het shirt over de hoge fabriek muur springen , en weet de auto van de boeven met één hand te stoppen, en vervolgen wet te rennen  als een raket . Na een aantal ontsnappingen op het nippertje. Beland Sammy op het sportveld , maar wordt bij de start van de race door de twee pestkoppen gestruikeld. Met behulp van zijn super T – shirt, slaagt hij erin om ze allemaal weer in te halen , maar zij shirt raakt overbelast, en hij wordt tot stil stand gebracht, Marvin helpt het shirt uit te trekken ,en overtuigt Sammy op eigen kracht door te lopen, en hij weet uiteindelijk te race te winnen.

STRAIGHT TIME

Straight Time You TubeStraight Time is een film uit 1978 van regisseur Ulu Grosbard. De hoofdrollen worden vertolkt door Dustin Hoffman, Theresa Russell en M. Emmet Walsh. De film is gebaseerd op de roman No Beast So Fierce van de gewezen overvaller Edward Bunker.  Max Dembo (Dustin Hoffman) heeft een gevangenisstraf uitgezeten nadat hij een gewapende overval had gepleegd,hij besluit zijn leven te beteren, en wil een nieuw leven op bouwen met zijn nieuwe vriendin Jenny (Theresa Russell ).Maar een reclasseringsambtenaar Earl Frank (M. Emmet Walsh.) houdt hem nauwlettend in het oog en treitert hem dusdanig dat Max hem op een keer te lijf gaat. Dan moet hij op de vlucht gaan…

SUPERMAN

Supermande Amerikaans/Engelse avonturenfilm uit 1978 hoofdrollen Marlon Brando (Jor-EI), Gene Hackman (Lex Luthor), Christopher Reeve (Clark Kent/Superman), Ned Beatty (Otis), Jackie Cooper (Perry White), Glenn Ford (Jonathan Kent), Trevor Howard (de eerste ‘oudste’), Margot Kidder (Louis Lane), Jack O’Halloran (Non), Valerie Perrine (Eve Teschmacher) en Maria Schell (Vond-Ah). De muziek bij deze film is van John Williams.
De zoon van Jor-EI, lid van de raad van de planeet Krypton, wordt naar de aarde gestuurd. In Metropolis wordt hij na vele omzwervingen in de gedaante van de nogal suffe, verlegen Clark Kent, journalist bij de ‘Daily Planet’. Als superman weet hij echter al snel het hart van sterjournaliste Lois Lane te veroveren. Zijn stunts worden door de hele stad ademloos gevolgd en trekken ook de aandacht van de meestermisdadiger Lex Luthor. Deze misdadiger wil Californië opblazen en probeert eerst Superman onschadelijk te maken. Hij heeft de kwetsbare plek van Superman ontdekt en lijkt het pleit te zullen winnen. Gelukkig krijgt Superman de hulp van Eve Teschmacher, het weekhartige vriendinnetje van Lex Luthor.

ZWISCHENGLEIS

Zwischengleis You TubeZwischengleis (Yesterday’s Tomorrow,Herinneringen) is een Duitse speelfilm uit 1978, geregisseerd door Wolfgang Staudte met Pola Kinski, Mel Ferrer, Martin Lüttge, Hannelore Schroth, Volkert Kraeft, Karl Maria Schley, Alexander Allerson, Armin Pianka, Edward Johnson, Maria Stadler,Karl Obermayr, Günter Clemens. De film schetst het leven van Anna Eich Mayr van 1945 tot 1961 in flashbacks . Het is een verhaal dat in 1945 begint, met een trein vol met vluchteling gaat van de oostelijke gebieden van Duitsland naar het westen. Anna zit in een  veewagon samen met haar moeder en haar broertje. Een jongetje probeert in de volle trein zich te verplaatsen, maar hij glijd weg, hij weet hem nog beet te houden aan de rugzak van Anna , maar toch valt hij tussen de rails. Het is een ervaring die ze nooit zal vergeten …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s