Films 1977 Buitenland

BONHEUR, IMPAIR ET PASSE

Bonheur, impair et Passé  You TubeBonheur, impair et Passé (Russische driehoek, Russisches Dreieck) is een Franse speelfilm uit 1977 geregisseerd door Roger Vadim gebaseerd op het theaterstuk van Francoise Sagan met Danielle Darrieux en Ludmila Mikael.Op een landgoed woont gravin Diverin met haar familie. Sinds haar zoon graaf Igor acht jaar geleden ooit eens door zijn vrouw Angora bedrogen is, daagt hij iedere man, die haar ook maar iets te vriendelijk bejegent, uit tot een duel op leven en dood. De jonge vorst Wladimir Demisof ziet in deze waan een welkome gelegenheid om zijn lang gekoesterd plan zelfmoord te plegen, te verwezenlijken. Hij provoceert Igor door hem over zijn grote liefde voor Angora te spreken. Wanneer de jaloerse echtgenoot echter hoort dat Angora en Wladimir elkaar in het geheel niet kennen, weigert hij zich als moordwerktuig te laten gebruiken. Zijn broer Ladislav wil wel met de zelfmoordzuchtige graaf duelleren. Beiden raken echter slechts licht gewond. De grafelijke familie is inmiddels danig geruïneerd door Igors speelzucht, en neemt dan ook graag een uitnodiging aan voor een verblijf op Wladimirs jachtslot. Hier lukt het Wladimir Angoras genegenheid te winnen. Te laat herkent zij dat de schijnbaar zo melancholische, levensmoede dromer in werkelijkheid een koude berekenende , cynische Don Juan is. Igor heeft niet slechts pech in de liefde, maar ook in het spel. Nadat hij de rest van zijn vermogen verspeelt heeft, accepteert hij tenslotte Wladimirs duivels voorstel, een laatste inzet te riskeren: een nacht met Angora…

CROSS OF IRON

Cross of lron You TubeCross of lron (Steiner, het Ijzeren Kruis) is een beroemde Engels-Duitse oorlogsfilm uit 197 7.De film is gebaseerd op een roman van Willi Heinrich en werd geregisseerd door Sam Peckinpah. Met rollen voor James Coburn, Maximilian Schell, James Mason, David Warner, Klaus Löwitsch en Senta Berger. De film speelt in de lente van 1944 aan het Russische front. De Duitse arrogante kapitein Von Stransky wil het ijzeren Kruis verdienen. Hij wil misbruik maken van de ontgoocheling van de Duitse militairen. Daarbij komt hij in conflict met sergeant Steiner ( James Coburn) . Beide mannen haten elkaar vanaf het eerste ogenblik. Een haat, die uiteindelijk uitgroeit tot een persoonlijke vendetta.

EAST OF THE ELEPHANT ROCK

East of the elephant rock Engelse speelfilm met o.a. John Hurt, Judi Bowker, Christopher Cazenove, Anton Rogers en Jeremy Kemp. Het verhaal speelt zich af in 1948 in een Britse kolonie, waar de rellen starten. Het leven op de plantages gaat voort. Een Engelse gouverneur wordt verliefd op de vrouw van een van de planters…

GAUNTLET THE

The gauntlet. Amerikaanse speelfilm uit 1977 van Clint Êaslwood. Met: Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Ingle e.a. De politie-veteraan Ben Shockley uit Phoenix krijgt de opdracht een onbelangrijke getuige , Gus Mally genaamd, te begeleiden naar een onbelangrijke rechtszitting. Als hij eenmaal in de gevangenis van Las Vegas aankomt blijkt Gus een eigenwijze, intelligente, jonge vrouw te zijn. Ze smeekt hem om haar niet uit de gevangenis te halen, omdat zij haar willen doden. Shockley trekt zich niets aan van haar smeekbede en neemt haar onder luid protest mee in een ambulance.Zij worden echter achtervolgd door een grote zwarte auto, die meteen het vuur opent.Voor Shockley is dit het begin van een moeilijke reis van Las Vegas naar Phoenix.

LES INDIENS SONT ENCORE LOIN

Les Indiens sont encore loin is een Frans-Zwitserse speelfilm uit 1977 van Patricia Moraz met Isabelle Huppert, Christine Pascal, Mathieu Carrière en anderen. Aan de rand van een woud vindt men in de sneeuw het levenloze lichaam van de zeventienjarige Jenny Kern. Jenny woonde bij haar grootmoeder, vanwaar ze elke dag naar school ging. Het laatste wat men van haar weet, is dat zij een bezoek bracht aan een café en bij vrienden overnachtte.

LÚNE CHANTE, L’AUTRE PAS

L'une chante, l'autre pas You TubeL’une chante, l’autre pas (One Sings, the Other Doesn’t ) is een Franse film uit 1977 onder regie van Agnès Varda, met Thérèse Liotard, Valérie Mairesse en Robert Dadiès. Twee vrouwen van volkomen verschillend karakter die het goed met elkaar kunnen vinden ontmoeten elkaar in verscheidene fasen van hun leven. Pauline (Valérie Mairesse) is gezellig, aanspreekbaar en zelfbewust, en trouwt met een student; de ander Suzanne (Thérèse Liotard) is stil en moeder van twee kinderen. Als ze weer zwanger raakt van haar vriend laat ze zich aborteren en keert terug naar haar geboortedorp. Daar ontmoet ze Pauline weer…

MAD BULL

Mad Bull is een Amerikaanse dramafilm uit 1977 van Walter Doniger en Len Steckler. lago Mad Buil Karkus wostelt samen met zijn broer tegen White Knight en Mr. Clean. Het geheel wordt aanschouwd door een bloeddorstig mafialid. die niet blij is als de gebroeders Karkus tot winnaar van het gevecht worden uitgeroepen. De mafia kondigt direct een revanchepartij aan. Intussen wordt lago verliefd op Christina, die de wedstrijd van haar geliefde eigenlijk niet kan aanzien. Na een match wordt Anthony Karkus per ongeluk neergeschoten. Per ongeluk. omdat de kogel in werkelijkheid voor lago was bedoeld. lago voelt zich dan ook schuldig.

OUTLAW BLUES

Outlaw blues.Amerikaanse actiefilm uit 1977 van Richard T. Heffron. Met: Peter Fonda, Susan Saint James, John Crawford, James Callahan, Michael Lerner e.a. Bobby Ogden brengt zijn tijd in de gevangenis door met gitaarspelen en het zingen en schrijven van mooie songs. Hij schrijft op een gegeven moment een prachtig lied. De country & westernzanger Garland Dupree ‘steelt’ het nummer en maakt het tot een grote hit. Als Ogden weer op vrije voeten is, confronteert hij Dupree met dat gegeven en wordt de zanger per ongeluk neergeschoten. Vervolgens ontstaat er een klopjacht op Bobby Ogde.

PADRE PADRONE

Padre padrone You TubePadre padrone (Mijn vader mijn meester) is een Italiaanse dramafilm uit 1977 geregisseerd door de gebroeders Paolo en Vittorio Taviani. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gavino Ledda, een 38-jarige schrijver en taalkundige. De broers Taviani wonnen met deze film de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.Gavino Ledda (Saverio Marconi) een jongetje van zes jaar wordt door zijn vader (Omero Antonutti) van school gehaald en als herder alleen in de bergen achtergelaten. Hij groeit op zonder contact met anderen, hij kan niet lezen of schrijven, en is op zijn twintigste nog analfabeet en spreekt alleen het dialect van Sardinië. De accordeon van twee voorbijtrekkende jongens, die hij ruilt tegen twee schapen, is zijn eerste contact met de wereld. Als soldaat leert Gavino Italiaans spreken. Dat begint hij zich te scholen, gaat hij, tegen de zin van zijn vader, naar de middelbare school en later naar de universiteit,, en” brengt: het tot lector in de dialecten van Sardinië.

Advertisements