Films 1976 Buitenland

ALICE SWEET ALICE

Alice Sweet ALice, Amerikaanse horrorfilm uit 1976 van Alfred Sole. Met: Brooke Shields, Tom Signorelli, Louisa Horton, Paula Sheppard, Mildred Clinton, Linda Miller, Lillian Roth. Karen en Alice zijn twee jonge zusjes. Karen is de lieveling van de buurt. Arme Alice denkt dat de duivel in haar gevaren is. Wanneer er een gruwelijke moord gepleegd wordt valt de verdenking op Alice. Het onderzoek naar de ware toedracht leidt tot een adembenemd hoogtepunt als blijkt dat vrouwelijke godsdienstfanaten er iets mee te maken hebben.

ANITA DRÖGEMÖLLER DIE RUHE AN RUHR

Anita Drögemöller oder Die Ruhe an der Ruhr. Duitse speelfilm. Met: Monique van de Ven e.a. Anita Drögemöller heeft haar leven als goedkope prostituee vaarwel gezegd en verkeert in hogere kringen, waar ze haar diensten aanbiedt. Haar klanten komen uit de politiek, de financiële wereld en zakenwereld. Als Anita’s voormalige pooier dood in haar appartement wordt gevonden, wordt detective Landespiepen op de zaak gezet. Hij komt erachter dat Anita het slachtoffer is geworden van een aantal corrupte zakenmensen.

BAD NEW BEARS THE

The Bad News Bears You TubeThe Bad News Bears is een Amerikaanse jeugdfilm uit 1976 en werd geregisseerd door Michael Ritchie. De film werd in de Verenigde Staten onverwacht een hit. Het verhaal gaat over de vrolijke avonturen van een “jeugdig zootje ongeregeld” onder leiding van acteur Walter Matthau die een honkhalcoach uitbeeldt. Op zijn vertrouwde, aangenaam-brommerige manier geeft Matthau gestalte aan de door drankproblemen aan lager wal geraakte coach Morris Buttermaker, die zijn dagen slijt als schoonmaker van zwembaden, maar gevraagd wordt om leiding te geven aan het honkbal jeugdploegje van de „Bears”. Die Bears hebben een heel slechte naam. De jonge leden van dat team staan meer bekend om hun veelvuldig gebruik van scheldwoorden, dan om hun sportieve daden. Zelfs Buttermaker heeft het er moeilijk mee, maar de dochter (Tatum O’Neal) van een oude vriend komt uitkomst brengen.

CASSANDRA CROSSINGS

Cassandra Crossing. Amerikaanse actiefilm uit 1977 van George Pan Cosmatos. Met: Sofia Loren, Burt Lancaster, Lee Strassberg, Martin Sheen, Ava Gardner e.a. De passagiers van een expressetrein bevinden zich in groot gevaar wanneer blijkt dat er zich een met een dodelijk pokkenvirus besmette terrorist onder hen bevindt. De autoriteiten leggen de trein een stopverbod op en proberen de reizigers naar Polen te vervoeren waar ze in quarantaine gehouden zullen worden. Onderwijl stormt de trein in volle vaart op de beruchte Cassandra Crossing af en dreigen de passagiers een gruwelijke dood tegemoet te gaan

GIFT TO LAST A

A Gift to Last You TubeA Gift to Last “Het Kerstgeschenk” was een Canadese dramafilm uit 1976. Met rollen voor o.a: Gordon Pinsent ,Mark Polley ,Alan Scarfe ,Kate Parr. In Nederland was de film in 1983 te zien bij de KRO. De film , gaat over een verbitterde oude man Sgt. Edgar Sturgess (Gordon Pinsent ) die tijdens een kerstviering in de jaren ’70 een andere Kerstmis, die van 1898 herbeleeft. De oude man hij is grootvader woont in bij zijn zoon en diens gezin. Terwijl om hem heen feestvreugde heerst, verkiest hij de eenzaamheid van zijn kamer. Maar helemaal afzonderen kan hij zich niet; een kado dat hij van zijn kleinzoon Clement (Mark Polley) krijgt doet hem terugdenken aan een gelukkiger verleden, toen hij zelf als kind Kerstmis vierde.

GREEN EYES

Green Eyes 1976 You TubeGreen Eyes (Das das Kind mit den grünen augen) is een Amerikaanse film uit 1976 geregisseerd door John Erman met Paul Winfield, Victoria Racimo en Rita Tushingham. Wanneer de Vietnam-veteraan Lloyd Dubeck (Paul Winfield) terug naar huis keert moer hij erkennen, hoe moeilijk de integratie naar het civiele leven plaatsvindt. Lloyds baantje is intussen door iemand anders ingenomen. Ontmoedigd door de hoge werkeloosheid en rassendiscriminatie besluit Lloyd naar Vietnam terug te keren. Hij hoopt het Vietnamese barmeisje Em Thuy (Victoria Racimo) terug te vinden, die hij drie jaar geleden in Saigon heeft achtergelaten, toen ze een kind van hem verwachtte. Lloyd heeft het kind nooit gezien, maar weet alleen dat het groene ogen heeft…..

HARRY AND WALTER GO TO NEW YORK

Harry and Walter Go to New York  Amerikaanse speelfilm uit 1976 van Mark Rydell, met in de hoofdrollen James Caan en Elliot Gould. Harry en Walter, entertainers uit de provincie, komen bij toeval de beruchte meesterkraker Worth tegen. Zy weten hem plannen voor een spectaculaire bankoverval te ontfutselen en vatten het idee op zelfde kraak te zetten. Zij worden daarbij geholpen door de journaliste Lissa.

LITTLE GIRL WHO LIVES DOWN THE LANE THE

The Little Girl Who Lives Down the Lane You TubeThe Little Girl Who Lives Down the Lane (Het Meisje aan het eind van de straat) is een Canadees Franse film geregisseerd door Nicolas Gessner met  Jodie Foster , Martin Sheen , Alexis Smith , Mort Shuman en Scott Jacoby . De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laird Koenig. De 13-jarige Rynn Jacobs (Jody Foster ), leeft samen met haar vader een schrijver, teruggetrokken in een afgelegen villa.Nog nooit heeft iemand Rynns vader gezien. Ofwel heeft hij het te druk om iemand te ontvangen, of hij is op reis Mrs. Hallet (Alexis Smith ), de verhuurster van het huis, ergert zich aan het meisje en probeert haar vader,dringend te spreken, omdat ze verontwaardigd is over de levenswijze van Rynn. Maar wanneer ze enkele persoonlijke dingen in de kelder wil zetten, gebeurt er een dodelijk ongeluk…

MUSTANG COUNTRY

Mustang Country You TubeMustang Country (De wilde mustang) is een western film uit 1976 geregisseerd door John C. Champion. Het was de laatste grote film van de Amerikaanse ster acteur Joel McCrea. In het rijke natuurgebied van de Canadese Rocky Mountains zijn mensen op jacht naar Shoshone, een prachtige en zeer waardevolle mustang. Een van hen is de oude cowboy Dan Treego (Joel McCrea). Samen met zijn rottweiler Luke blijft hij jacht maken op het paard dat bijna iedereen te slim af is. Op een zekere dag overkomt hem een ongeluk door toedoen van het paard en hij wordt gered door een indiaanse jongen Nika(Nika Mina). De twee gaan samen verder en er ontstaat een zeer bijzondere vriendschap.

RAT SAVIOR THE

The Rat Savior You TubeIzbavitelj (De Rattengod,The Rat Savior) is een Kroatische horror film uit 1976 geregisseerd door Krsto Papić. Met in de hoofdrollen Ivica Vidovic, Relja Basic,Llija Ivezic en Mirjana Majurec. Professor Martin Bošković (Fabijan Šovagović) heeft in een 400-jaar oud boek gelezen dat ratten zich in mensen kunnen veranderen om in crisistijd onder leiding van een reuzenrat de macht over te nemen. Hij trekt zijn conclusies uit het wanbeleid van de gemeente en maakt in zijn laboratorium een gif waarmee de groeiende groep ratten vernietigd kan worden. Op die manier wil hij verhinderen, dat zij in opstand komen tegen de mensen. Maar de ratten van zijn stad zijn al volop aan het veranderen…

SHOUT AT THE DEVIL

Shout at the devil (Brullen tegen de duivel) is een Britse avonturenfilm van Peter Hunt naar het boek van Wilbur Smith. De ivoorsmokkelaar Flynn, van Ierse afkomst, voert in een Duits- Oostafrikaanse provincie een privé-oorlogje met de Duitse plaatselijke bestuurder Fleischer. Flynn heeft de bedoeling om de Rufiji Delta te veroveren, zijn boot vol te laden met ivoor en dan weg te vluchten. Sebastian, een Engelse aristocraat, die in Afrika het avontuur zoekt, wordt tegen zijn wil gemengd in dit plan en laat alles mislukken. Sebastian brengt Flynn, die door Fleischer gewond werd, wel veilig thuis. Daar ontmoet hij Rosa, de dochter van Flynn en wordt stapelverliefd op haar. Alhoewel Flynn daar radicaal tegen is, trouwt Sebastian met Rosa. Ze krijgen al snel een baby. Tijdens een razzia, uitgevoerd door Fleischer, wordt het kindje echter gedood. Rosa, Flynn en Sebastian zweren zich te zullen wreken op de brutale Duitse bestuurder. De oorlog, die zopas is uitgebroken, biedt hen daartoe de gelegenheid…

SLIPPER AND THE ROSE THE

The Slipper and the Rosé  Britse speelfilm uit 1976 van Bryan Forbes,met in de hoofdrollen Richard Chamberlain en Gemma Craven. Het Assepoester-verhaal in de vorm van een musical.

TENANT THE

The Tenant (Le locataire,De huurder) uit 1976 van Roman Polanski. De schuwe, dertigjarige archivaris Trelkovsky huurt een appartement bij de heer Zy in een vervallen Parijse wijk. In de huizenblok wonen hoofdzakelijk oude mensen. De vorige bewoonster van het pand heeft net zelfmoord gepleegd, maar Trelkovsky trekt zich hiervan niet veel aan en nodigt meteen zijn collega’s bij hem uit. Na dit inwijdingspartijtje beklagen de buren zich bij de huisbaas over de herrie, die werd gemaakt. Trelkovsky wordt er bijna uitgegooid en durft vanaf dat moment geen geluid meer te maken. Hij wordt zo voorzichtig, dat hij er zelf paranoïde van wordt. Hij hoort van alles bij de buren en wordt geobsedeerd door de geluiden van het huis.

VOYAGE OF THE DAMNED

Voyage of the Damned  You TubeVoyage of the Damned ( De reis der verdoemden) is een waargebeurde Britse dramafilm uit 1976 geregisseerd door Stuart Rosenberg, met o.a. Faye Dunaway, Malcolm McDowell, James Mason, Maria Schell,Ben Gazarra  en Orson Welles. De film was gebaseerd op het boek met dezelfde titel uit 1974, geschreven door Gordon Thomas en Max Morgan-Witts. Op 13 mei 1939 verliet het schip St. Louis met bijna duizend Duitse joden aan boord de haven van Hamburg zij mochten het nazistische Duitsland verlaten. Goebbels had namelijk een propagandastunt bedacht om te laten zien dat het niet alleen Duitsland was die niet van de joden gediend was.Bestemming van het schip was Havana op Cuba. De Cubaanse president geeft echter geen toestemming de haven van Havana binnen te lopen. En daarmee begint voor de joodse vluchtelingen een lijdensweg over zee.

WING OR THE THIGH THE

The Wing or the Thigh (l’Aile ou la cuisse,Brust oder Keule,Wie dan leeft, wie dan zorgt,De vleugel of de bout) Franse komische speelfilm uit 1976 van Claude Zizi. Met Louis de Funès, Michel Goluche, Julien Guiomar e.a. Gastronoom Charles Duchemin heeft zijn leven gewijd aan de instandhouding van de Franse keuken. Hij is de auteur van een beroemde restaurantgids. Een leger van agenten controleert naar zijn strenge maatstaven de kwaliteit. Hij heeft één verbitterde tegenstander, die een keten van Amerikaanse hamburgertenten exploiteert.

Advertisements