Films 1975 Buitenland

HENNESSY

Hennessy, Amerikaanse speelfilm uit 1965 van Don Sharp. Met: Rod Steiger, Lee Remick, Richard Johnson, Trevor Howard, Peter Egan, Eric Porter. Hennessy is een vredelievende man die leeft in een tubulente wereld vol geweld. Omdat hij als een held uit de Tweede Wereldoorlog kwam heeft men al vele malen geprobeerd hem te wini nen voor een radicale ondergrondse organisatie. Hennessy weigert echter konsekwent. Als zijn vrouw en kind echter per ongeluk omkomen tijdens een straatgevecht is hij alleen nog uit op vergelding.

JAWS

Jaws speelt zich af op een klein toeristeneiland voor de Amerikaanse kust. Als daar een studente tijdens het zwemmen verdwijnt en haar vriend de volgende dag haar verminkte lichaam op net strand vindt, zijn de eilandbewoners in rep en roer. Volgens deskundigen moet het meisje zijn gegrepen door een reuzenhaai. Martin Brody, het hoofd van de politie van het eiland wil ogenblikkelijk het strand afsluiten en de haai laten doden, maar zijn voorstel stuit op verzet van de burgemeester. Pas als er een tweede slachtoffer valt, gaat de politie tot actie over. Brody trekt er met een visser op uit om de haai te doden, maar dat is moeilijker dan verwacht.

LOVERBOY

Lover Boy (Grazie… Nonna,Schüler lieben hübsche Hasen) Italiaanse komedie uit 1975 van Franco Martinelli met Edwige Fenech, Gianfranco D’Angelo, Enricó Simonetti, Valeria Fabrizi, e.a. Carlo is 15 en als hij om iets op zjn 18-jarige broer jaloers is, dan om het groot aantal meisjes, die Giorgo voortdurend om zich heen heeft. Op een dag komt een telegram uit Zuid-Amrika’ aan, waarin de komst van de grootmoeder wordt aangekondigd. Jammer genoeg kent niemand deze oma, omdat Carlos grootvader voor de tweede keer getrouwd is. Over eén ding is de familie het eens. Oma komt niet in huis. Ze zeggen dat ze op vakantie zijn en Carlo wordt naar het vliegveld gestuurd, om oma op te halen, en naar een hotel te brengen. Maar nu komt de clou, de verwachte oma blijkt een 22-jarig meisje te zijn, die Nanna heet.

MAN WHO WOULD BE KING THE

The Man Who Would Be King You TubeThe Man Who Would Be King is een Brits-Amerikaanse avonturenfilm uit 1975 geregisseerd door John Huston. De film is gebaseerd op het verhaal De man die koning wilde worden van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine, Saeed Jaffrey, en Christopher. Twee ex-sergeanten, Daniel Dravot (Sean Connery ) en Peachy Carnehan (Michael Caine) uit het Britse leger zoeken hun fortuin in het primitieve Kafiristan. Na vele avonturen komen ze terecht in het dorp Erheb waar ze de ex-soldaalt Billy Fish (Saeed Jaffrey) ontmoeten, ook raken ze daar bevriend met net stamhoofd van het dorp, Cotah. Ze helpen hem bij een gevecht dat het dorp met een rivaliserend dorp voert. Dravot’s moed leidt ertoe dat hij door de inwoners wordt gezien als een koning en een god. Uiteindelijk krijgt hij de absolute macht over heel Kafiristanen Dravot begint zelf te geloven dat hij een god is en direct afstamt van Alexander de Grote. Zijn hoogmoed leidt tot zijn ondergang als hij wil trouwen.

PASSENGER THE

The Passenger ( Beruf: Reporter Italiaans: Professione: reporter) is een film uit 1975 van de Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni. De film werd destijds in Nederland en België uitgebracht als Beroep: reporter. Beruf: Reporter (Profession: Reporter). Italiaans-Frans-Spaanse speelfilm uit 1974. Met in de hoofdrollen: Jack Nicholson, Maria Schneider en Jennie Runacre. Regie: Michelangelo Antonioni. Een tv-reporter krijgt door het overlijden van een mede-hotelgast de kans om met diens identiteit een nieuw leven te beginnen. Hij merkt dat de dode wapens levert aan de derde wereld en krijgt diens belagers achter zich aan plus eigen echtgenote en tvchef.

SIX PACK ANNIE

Six Pack Annie een comedy uit 1975 van Graydon F. David. Six Pack Annie Bodine is een mooie dame die erg geliefd is bij de mannen in het dorpje waar ze woont. Ze probeert het restaurant van haar tante Tess van de ondergang te redden en gaat samen met haar vriendin Mary Lou Carter naar Miami om geld los te krijgen van haar rijke zus Flora. Daar aangekomen, ontdekken ze dat Flora geen geld heeft, de enige mogelijkheid die Six Pack nog rest is een rijk suikeroompje aan de haak te slaan, maar ook dat verloopt niet zo voorspoedig…

Advertisements