Films 1973 Buitenland

CHARLIE VARRICK

Charley Varrick You TubeCharley Varrick is een Amerikaanse film uit 1973 geregisseerd door Don Siegel met in de hoofdrollen Walter Matthau en Joe Don Baker. De film is gebaseerd op de roman The Looters uit 1968 van John H. Reese. Charley Varrick is een bankrover van middelbare leeftijd die gedwongen wordt het in zijn eentje tegen de Maffia op te nemen, omdat hij en zijn jeugdige partner Harman ‘„per ongeluk” de verkeerde bank hebben beroofd en in plaats van de gebruikelijke 10 en 20.000 dollar een vermogen van meer dan een half miljoen hebben gestolen. Harman is een regelrechte psychopaat, die niets voelt voor Varrick voorstel om de buit nog maar een paar jaar vast te houden alvorens er een cent van uit te geven. Hij is de eerste bedreiging voor Varrick.De tweede is Molly, de „ausputzer” van de Cosa Nostra, die de poen moet terugbrengen en de ongehoorzame kleintjes op de vingers moet tikken. Charley Varrick, loodst zich steeds weer door alle moeilijkheden heen. Hij pleegt de volmaakte misdaad maar blijft aan het eind alleen achter:hij wordt de man die de Maffia dan misschien niet heeft verslagen, maar toch wel in de maling genomen heeft.

LAST OF SHEILA THE

The last of Sheila (Gevaarlijke spelletjes) Hoofdrollen James Coburn, Raquel Welch en Yvonne Romaine. In een regie van Herbert Ross wordt dit het verhaal van Hollywood-ster Sheila die na party door een auto wordt aangereden en gedood. De bestuurder rijdt door. een jaar later nodigt de echtgenoot van Sheila, de rijke Clinton, zes vrienden uit op zijn luxe jacht voor een cruise op de Middellandse Zee. Hij bedenkt een aantal gezelschapsspelletjes, die leiden tot ontluistering van het verleden van zijn gasten en tot de ‘moordenaar’ van Sheila…
• JAMES COBURN .gals Clinton, de weduwnaar van Sheila, in ‘Gevaarlijke

RED PONY THE

The Red Pony You TubeThe Red Pony (Das letzte Wort hat Tilby) is een  film uit 1973 geregisseerd en mede-geschreven door Robert Totten , gebaseerd op de gelijknamige roman van John Steinbeck . Met Henry Fonda, Maureen O’Hara en Clint Howard.Dé rancher Carl Tiflin (Henry Fonda)heeft z’n hele leven al voor z’n bestaan moeten knokken. Dat heeft zo’n stempel op hem gedrukt, dat hij veel te veel van zichzelf en van anderen eist. Zijn zoon Jody vindt dat hij niet genoeg aandacht van hem krijgt, en vind alleen troost,bij zijn moeder, Ruth (Maureen O`Hara), die hem het karakter van zijn vader wil laten begrijpen.Om te bewijzen hoeveel Carl van zijn zoon houdt, schenkt hij hem een pony.

SOYLENT GREEN

Soylent Green. Amerikaanse speelfilm uit 1973 onder regie van Richard Fleischer met Joseph Cotton, Chuck Connors, Cnarlton Heston e.a.: In het jaar 2022 is de toestand in New York zeer slecht. Er is een enorme overbevolking en er is veel te weinig voedsel. De mensen worden in leven gehouden door synthetische „crackers”, geproduceerd door de Soylent Corporation, die van voorbijrijdende wagens worden gegooid. Wanneer Siminson, een directielid van de Soylent Corporation, wordt vermoord krijgt detective Thorn opdracht de zaak uit te zoeken. Samen met zijn assistent Sol Roth doet Thorn uiteindelijk een gruwelijke ontdekking..

WESTWORLD

westworld-you-tubeWestworld is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1973, geschreven en geregisseerd door Michael Crichton met in de hoofdrollen Yul Brynner, Richard Benjamin en James Brolin.Er kwam ook een vervolg op de film genaamd Futureworld. In een reuze pretpark van de toekomst is het mogelijk, mits betaling van 1000 dollar, zich in te leven in één van de drie nauwkeurig nagebootste „werelden”: de middeleeuwen, het oude Rome of een Wild Weststadje anno 1880. Duizenden androïden en menselijke robotten zorgen ervoor dat de bezoeker de indruk krijgt in een vervlogen tijd te leven. Op een dag raakt men echter de controle kwijt over een automatische revolverheld-robot en de zaak loopt mis, en dan gaan de robots werkelijk een eigen leven leiden…

Advertisements