Films 1972 Buitenland

César et Rosalie

César et Rosalie  You TubeCésar et Rosalie is een Franse film uit 1972 geregisseerd door Claude Sautet, met onder andere Romy Schneider, Yves Montand, Umberto Orsini,Eva Maria Meinecke,Bernard Le Coq,Gisela Hahn ,Isabelle Huppert, Sami Frey.  Na haar scheiding van schilder Antoine woont de mooie en charmante Rosalie (Romy Schneider) met de rijke zakenman César (Yves Montand) samen. Hij is gek van haar en zij weet wat ze aan hem heeft. Maar dan duikt onverwacht een oude jeugdliefde van Rosalie op, David (Sami Frey) Eigenlijk houdt ze nog steeds van hem. Als beide mannen hun aanvankelijke jaloezie overwinnen verdwijnt Rosalie. Een jaar later keert ze onverwacht terug. Voor wie zal ze kiezen, en moet ze wel kiezen?

FROGS

Frogs, Amerikaanse film uit 1972 van George McCowan. Met: Ray Milland, Sam Elliott, Joan van Ark, Adam Roarke, Judy Pace, Nicholas Cortland e.a. Overgrootvader Jason Crockett heeft de familie in zijn huis op een verlaten eiland uitgenodigd om zijn verjaardag te vieren. Op het eiland hangt een gespannen sfeer, die nog versterkt wordt als de huismeester, die vergif heeft gespoten om de kikker-populatie terug te dringen, dood wordt aangetroffen. Al snel is het eiland overspoeld door kikkers, hagedissen en zelfs krikodillen en wordt het leven van de familie bedreigd.

GROUNDSTAR CONSPIRACY THE

The Groundstar Conspiracy (Requiem voor een spion)  Amerikaans Canadese speelfilm uit 1972 van Lamont Johnson. In de hoofdrollen o.a. George Peppard, Michael Sarrazin, Christine Belford e.a.Slechts één geleerde overleeft de explosie van de installaties van het geheime regeringsproject ‘Groundstar’. John Welles gaat, meer doodt dan levend en met een verminkt gezicht, naar een villa in de buurt waar hij alleen Nicole Devon aantreft. Hij lijdt bovendien aan ge^ heugenverlies. De veiligheidsagenten komen hem op het spoor. Op Welles vinden ze niet alleen zijn identiteitspapieren maar ook een gestolen computerband met geheime gegevens. Ze verdenken hem ervan de saboteur te zijn geweest. Tuxan, de chef van de veiligheidsdienst, staat voor de taak de motieven van Welles en anderen die met deze zaak te maken hebben, te achterhalen.

LIFES AND TIMES OF JUDGE ROY BEAN THE

the-life-and-times-of-judge-roy-bean-you-tubeThe Life and Times of Judge Roy Bean (Das was Roy Bean) is een Amerikaanse film geregisseerd door John Huston. Met rollen voor o.a. Jacqueline Bisset als Rosé Bean, Ava Gardner als Lily Langtry, Anthony Perkins als dominee LaSalle en Victoria Principal als Maria Elena.De outlaw Roy Bean zoekt na een bankroof onderdak in het grensstadje Vinegaroon in Texas . Hij maakt op gewelddadige wijze kennis met de bevolking van Vinegaroon, die hoofdzakelijk bestaat uit bandieten en prostituees. Met hulp van de jonge Mexicaanse Maria Elena weet hij te overleven en benoemt , zichzelf tot „rechter”. Hij  wordt hierbij geholpen door een bende voormalige bandieten, die er garant voor staan dat elk doodvonnis direct wordt uitgevoerd. Rechtbank is steevast de saloon. Nadat Bean op een dag door de ook niet zo frisse advocaat Frank Guss wordt verdreven, laat hij twintig jaar niets van zich horen,tot Beans dochter Rosé in moeilijkheden komt…

RUN COUGAR RUN 

Run, Cougar Run You TubeRun, Cougar Run (Seeta, een bergleeuwin) is een Walt Disney  film geregisseerd door Jerome Courtland. Seeta een bergleeuwin raakt,bevriend met een aardige herder, Etio (Alfonso Arau ), aan wie zij soms ‘s avonds een bezoekje brengt bij het kampvuur. Helaas wordt dit vredige bestaan wreed verstoord door een beroepsjager die met twee zakenlieden in het bergachtige gebied komt jagen. De vader-leeuw wordt doodgeschoten en Seeta moet nu helemaal alleen voor haar drie jongen zorgen. Etio, de beminnelijke herder, pleit bij jager Hugh McRae (Stuart Whitman) om Seeta niet te doden, want dat zou het einde betekenen van Seeta’s kinderen. McRae wil niet luisteren en probeert de fraaie bergleeuwin in de val te lokken. Etio komt gelukkig te hulp tot grote woede van de jager. Die gaat de jacht nu echt serieus aanpakken en Seeta wordt opgedreven. Dat zet haar aan tot een onvergetelijke daad waardoor zij haar kinderen en zichzelf in veiligheid kan stellen…

SWAYAMVARAM

swayamvaram-you-tubeSwayamvaram (One’s Own Choice, De Eigen Keuze) is een indiase bekroonde speelfilm  film uit 1972 van Adoor Gopalakrishna. Met in de hoofdrol Madhu en Sharada.Opmerkelijke kleinere rollen werden gespeeld door Thikkurisi Sukumaran Nair , Adoor Bhavani , kpac Lalitha en Bharat Gopi . Een in India reeds lang vergeten Hindoegebruik staat toe dat een meisje zelf mag bepalen met wie ze wil trouwen. Sita (Sharada) en Viswam (Madhu) besluiten tot een huwelijk zonder toestemming van hun ouders. Ze trekken naar een andere stad en Viswam krijgt daar een betrekking als boekhouder. Hun geluk schijnt volkomen wanneer er een kind op komst is. Doch dan sterft de jonge vader plotseling en Sita blijft alleen met haar kind over, geheel zonder hulp en bescherming.